YO\KO+INA

YO\KO+INA e артистично дуо, зад което стоят артистите Йонко Василев и Ина Василева. И двамата имат предистория и собствена траектория на развитие по пътя на изкуството, но през 2018 г. се събират като партньори в живота и в изкуството.

YO\KO+INA е концептуална платформа за съвременно изкуство, която  експонира пред публиката разбирането на двойката за т.н. “trendy art” или съвременно изкуство, което се базира на добрите световни практики и тенденции в изкуството и дизайна. Опит за преодоляване гравитационното поле на локалното и предопределените визуализации и схващания в изкуството от географските ширини.

Колористичните влияния и концептуализирането на цвета в съвременното изкуство, технологичните аспекти на обекта като форма на съвременното изкуство, инкорпорирането на технологии като лед осветление, кинетично раздвижване на обекти и ползването на живописта само като фундамент и база за съвременно изкуство се превръщат в своеобразна движеща сила и за двамата артисти.

Концепции и теми, базирани на отношенията между мъжа и жената, любовта, противопоставена на ежедневните задължения и екзистенцията като игра на визуални кодови значения са изведени до знак и символ в комбинация със съвременна поп арт и минимал стилистика.

Заповядайте в галерията от вторник до неделя от 13:30 до 19:00 часа!

ул. 11 август №7, 1000 София
+359 2 426 80 80
+359 88 233 13 50
gallery@littlebirdplace.comНе пропускайте най-интересното от нас, абонирайте се за нашия бюлетин!