Европейската нощ на музеите

По време на “Европейска нощ на музеите – София” галерия “Little Bird Place” представя изложбата “Смени пейзажа!” с най-новите живописни експерименти на Калия Калъчева.

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

От своето начало през 2005 г., “Европейската нощ на музеите” привлича всяка година многобройна публика в нарастващ брой музеи. Така през 2019 г. в събитието се включиха 3200 музея от 30 европейски държави.

Създадена в празничен дух, “Европейската нощ на музеите” има за цел да популяризира богатството на споделеното културно наследство каквито са колекциите на музеите и галериите и да привлече нова публика, и по-специално младите хора.

В България, от 2006 г. насам, Френският институт организира събитието в София в партньорство с Министерство на културата, Столична община и с подкрепата на компании.

Тази година “Нощта на музеите” ще се проведе на 14 ноември при спазване на акуталните противоепидемични мерки. В нея ще се включат повече от 25 музеи и галерии, които ще представят изложби, ателиета, прожекции и арт прояви.

По време на “Европейска нощ на музеите – София” галерия “Little Bird Place” представя изложбата “Смени пейзажа!” с най-новите живописни експерименти на Калия Калъчева.

Вход свободен.

ПРОГРАМА и повече информация: https://cutt.ly/NgPdDpI

 

To events

Welcome in our gallery - Monday – Sunday, 11:30 am - 7:00 pm!

11 August Street 7, 1000 Sofia
+359 2 426 80 80
+359 88 233 13 50
gallery@littlebirdplace.comDo not miss the most interesting of us, subscribe to our newsletter!