„Съвременно изкуство и наука – концептуална естетика“ – лекция

Темата ще бъде представена от Радослав Механджийски и Теодора Константинова, създатели на платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today и партньори в реализирането на изложбата „Figure 1.A. – Изкуството на науката“ – изложба, която представя серия от научни изображения, изненадващи зрителя с високата си художествена стойност.
Събитието ще се проведе под формата на лекция – презентация в рамките на 40-60 минути, чиято цел е осмисляне на експозицията в галерия Little Bird Place в по-широкия контекст на взаимодействия между съвременното изкуство, науката и природата. Границите между тези три понятия все по-често избледнява благодарение на задълбочени и дръзки колаборации, обединяващи познанието и свободата на мисълта. Много често това взаимодействие ни разкрива изненадващи концепции и визуални провокации, посветени на някои от най-актуалните теми днес.
Лекцията ще се проведе на живо в галерия Little Bird Place и ще бъде предавана онлайн във Фейсбук.
Капацитетът на галерията позволява присъствието на 15 човека – молбата ни е всеки желаещ да запази предварително своето място на телефон (02 4268080) или имейл (gallery@littlebirdplace.com).
Очакваме ви – заповядайте!

Към събития

Заповядайте в галерията от вторник до неделя от 13:30 до 19:00 часа!

ул. 11 август №7, 1000 София
+359 2 426 80 80
+359 88 233 13 50
gallery@littlebirdplace.comНе пропускайте най-интересното от нас, абонирайте се за нашия бюлетин!