Love is Flase – изложба на Гергана Иванова

Love is Flase – изложба на Гергана Иванова

25.04.2024 – 12.05.2024

Откриване: 25.04.2024 г. (четвъртък): 18:00 – 21:00 ч.

 

Галерия Little Bird Place, 1000 София, ул. „11-ти Август“ 7

Вижте всички произведения от изложбата ТУК!

„Love is False“ е първата самостоятелна изложба на Гергана Иванова, която изследва концепцията за любовта като едновременно истинска и фалшива. Чрез миксиран медиен арт проект, тя се докосва до сложностите на междуличностните отношения, използвайки рециклирани компютърни дънни платки и стари снимки на двойки.

Компютърната дънна платка символизира комуникацията, подобно на интригуващите компоненти на компютърната система. Дали хората се срещат случайно или им е предначертано да се срещнат. Подобно на това, проектът изследва как комуникацията играе важна роля в романтичните взаимоотношения и как тя може да повлияе върху истинността на любовта. Проектът също така изследва как комуникацията играе важна роля в романтичните връзки и как влияе на автентичността на любовта.

Старите снимки на двойки, намерени на битпазари и в антикварни магазини, улавят моменти, когато любовта се възприема като истинска. Въпреки това, проектът поставя под въпрос автентичността на любовта и как тя може да бъде засегната от общественото мнение и личните желания.

Чрез съчетаването на компютърни дънни платки и стари снимки на двойки, проектът цели да подчертае дихотомията на любовта и крехкостта на връзките.

––––––––––––––––––––––––

Гергана Иванова e родена през 1996 година в гр.Монтана, България. Тя завършва бакалавър и магистър специалност „Графика” в Национална художествена академия, гр. София. Допълнително специализира в областта на Теорията и Практиката по художествено образование.

Чрез своето изкуство Гергана се стреми да пресъздаде идеите за произхода и формата на човечеството в нашия триизмерен свят, като комбинира различни медии. Тя е носител на наградата на Национална художествена академия за бакалаври – Лятна академия Дом Витгенщайн във Виена и получава почетната специална награда за развитието на съвременното графично изкуство на 10-тото Международно графично триенале в Битола през 2021.

Участвала е в множество изложби и събития както в страната, така и в чужбина, включително в Дубай, Италия, Турция, Германия и други. Гергана е била част от различни програми и работилници като „Музей на Безусловната Невидимост“ – майсторски клас на Теодор Ушев, Театър на Сетивата, както и в програмите за резиденции на ECHO III „Заради спомена“ – Резиденция по визуални изкуства в Букурещ, Резидентската програма за млади български визуални артисти Little Bird Place, инсталационен проект NeoNlitic2 и други.

През 2022 година Гергана Иванова е избрана за участие в шестото издание на фестивала 180° – Лаборатория за иновативно изкуство, представен в Гьоте Институт, Defy The Status Quo, Æther Haga, Хага, Нидерландия (2023)/ DOZA, София (2023). Миналата година тя бе част от Биеналето на Западните Балкани и Павилионът AI AI-Sunderland на Грешното Биенале – Галерията на Пристман в Обединеното кралство.Към изложби

Заповядайте в галерията от вторник до неделя от 13:30 до 19:00 часа!

ул. 11 август №7, 1000 София
+359 2 426 80 80
+359 88 233 13 50
gallery@littlebirdplace.comНе пропускайте най-интересното от нас, абонирайте се за нашия бюлетин!